Æblecider med sødme fra spiseæbler

Økologisk æblecider fra Bølle Æbler er en cider som skiller sig ud, da den er lavet på vores egne spiseæbler. Det der er kendetegnende for spiseæbler er et andet syre og sødme forhold, end æbler som normalt bruges til cider brygning. Den metode vi bruger betyder, at der efterlades en stor restsødme, som giver vores cider en helt speciel mild æblesmag. Det resulterer i en sød æblecider, som kan bruges til en aperitif eller til oste og desserter.

Økologisk æblecider fra Bølle Æbler

Fra hjemmebrygget cider til professionel ciderproduktion

Vi laver æblecideren sidste på efteråret, hvor de sidste æbler plukkes og mostes. Mosten får lov til at gære i op til 3 måneder måneder, hvorefter det bliver fyldt på flaske og står i yderligere 6-9 måneder. Vores egen ciderproduktion startede dog, som så mange andre, på køkkenbordet i mindre vinballoner. Her måtte et par vinballoner gå til spilde, mængden af gær blev der eksperimenteret med og forskellige gærings perioderne blev justeret.

I dag ser vores ciderproduktion helt anderledes ud med et mere professionelt setup, hvor der er kontrol over hele brygge perioden, så vi får en ensartet æblecider. Det har vi i samarbejde med Øksendrup cider, som har stået for produktionen i de sidste 4 år. Der er nu lagt i støbeskeen til at udvide vores egne produktionsfaciliteter til, at producere cideren selv.

Vores cider der netop nu sælges for 4. år, komplimenterer vores nuværende produktsortiment på en måde, hvor vi kan vise endnu en fantastisk måde æbler kan bruges på.

Indkøbskurv
Scroll to Top