Bølle Æblers historie

I 1990 købte jeg æbleplantagen i Andebølle. Plantagen går meget længere tilbage, og de første træer er nok plantet i 1940’erne. Lige siden har der været frugttræer på stedet.

De første år havde jeg “pluk selv” og kørte æblerne til mostning. I 1992 opnåede plantagen økologistatus, og siden da har jeg udelukkende solgt øko æbler.

I begyndelsen blev alle æbler solgt til grossister, herunder “Årstiderne” og “Gasa”. I dag leverer jeg æblemost til grossisten, “Solhjulet”, nogle torvehandlere og flere butikker.

Samtidig sælger og forarbejder jeg flere og flere æbler selv. Blandt andet bliver en stor del presset til æblemost. I 2020 blev mit stalddørssalg til en godkendt gårdbutik.

Frugtavler som er ude i plantagen for at plukke æbler

Udvikling af plantagen

Plantagen har gennemgået en række udviklinger siden 1990. I begyndelsen var det primært en produktionsvirksomhed, hvor æblerne blev solgt til grossister. I 1992 opnåede plantagen økologistatus, og siden da har der været et fokus på at producere kvalitetsæbler på en bæredygtig måde.

I de senere år har der været en stigende interesse for lokale fødevarer, og det har ført til, at jeg i dag sælger og forarbejder flere og flere æbler selv. Jeg har etableret en gårdbutik, hvor jeg sælger æbler, most og cider.

Jeg er passioneret omkring æbler og frugtproduktion, og jeg ser frem til at fortsætte udviklingen af plantagen i de kommende år. Jeg vil fortsat fokusere på at producere kvalitetsæbler på en bæredygtig måde, og jeg vil også udvide sortimentet af forarbejdede produkter.

Indkøbskurv
Scroll to Top