Bølle Æblers udvalgte danske æblesorter

Siden vores æbleplantage blev etableret, har der været stor fokus på, at vores æblesorter passer til det danske klima. Lige så vigtigt har det for os været, at æblesorterne kan fungere i et økologisk landbrug, så risikoen for sygdom og svamp formindskes. 

Vi har i alt 10 æblesorter, som både inkluderer sommeræbler, efterårsæbler og vinteræbler. Heriblandt de populære Aroma, Belle de Boskoop og Discovery æbler. 

Danske røde æbler fra Bølles Æblers frugtplantage

Danske æbler fra fyn har de bedste forhold i Danmark

Æbler fra Danmark har nogle af de bedste forhold i Danmark, når de dyrkes på Fyn. Det er specielt den fede fynske muld og det milde klima, som giver de mest optimale forhold for æblerne. Vores øko æbler der dyrkes under disse vilkår, udvikler dermed den velkendte aromatiske og saftige smag, som kendetegner æbler fra Danmark. Mange vil også beskrive et dansk æble som syrligt, men det afhænger lige så meget af sorten. Spiser du nogle af de populære æblesorter f.eks. Elstar, Aroma eller Discovery æbler, så kan du højst sandsynligt fornemme syren. Har du derimod smagt et Pirouette æble, så fornemmer du mindre syre og mere sødme og friskhed. 

Du kan læse mere om vores danske æblesorter her.  

Indkøbskurv
Scroll to Top